Wat is jouw verhaal?

In deze blogpost draait het om reclames die een verhaal vertellen. Daarom ga ik vandaag een voorbeeld laten zien van zo’n reclame die een verhaal vertelt, oftewel; storytelling. Ik heb gekozen voor een reclame van ABN AMRO. Als je nieuwsgierig bent, kun je deze reclame hier bekijken: https://www.youtube.com/watch?v=aA8mgk8TKDY

In deze reclame gaat het erom dat ieder persoon een eigen verhaal heeft, zijn eigen dromen najaagt en dat dat ook moet kunnen. Dus als je bijvoorbeeld met de liefde van je leven op een mooi eiland wil trouwen, dan wil ABN AMRO “naar jou verhaal luisteren en er iets mee doen” zoals ze zeggen op het einde in de reclame. ABN AMRO zou dus eigenlijk voor iedereen klaar staan en je willen helpen om jou dromen na te kunnen jagen (op financieel gebied). Dus eigenlijk; kies ABN AMRO als bank!

De karakters die in het verhaal voorkomen zijn de verschillende mensen met ieder een eigen verhaal. Zoals het jongetje die aan het fantaseren is over wat hij later wil worden. Of de man die een huis wil laten bouwen voor zijn gezin op het graanveld. Twee mannen die gaan trouwen op een prachtig eiland. De hele reclame draait om deze mensen, het gaat namelijk over mensen met een eigen verhaal en eigen verlangens.

In deze reclame komen niet echt andere zaken voor dan mensen die een belangrijke rol spelen. Maar ik vind het feit dan je de mensen stuk voor stuk eigenlijk ‘hoort denken’ ipv dat je de woorden uit hun mond ziet komen, wel een toevoeging geven aan de reclame. Hierdoor laten ze goed zien dan ieder mens ‘een droom of verlangens’ heeft, want dat zit meestal ook in je hoofd. De verhalen in combinatie met de muziek erachter en de rustige beelden, creëren voor mij als consument het gevoel dat de ABN AMRO interesse zal hebben in mij als persoon, dat mijn verlangens belangrijk zijn en zal ik me dus aansluiten bij ABN AMRO. (Doel van de reclame)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s